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Adaptability and stability of commercial yield of arracacha in southern region of Minas Gerais State Horticultura Brasileira
Carvalho,Agnaldo DF; Madeira,Nuno R; Silva,Giovani O.
ABSTRACT The arracacha is a great economical alternative for Brazilian farmers. The aim of this research was to determine the stability and adaptability of arracacha clones by the methodology of factors analysis and bissegmented regression. Five clones, three cultivars (Amarela de Senador Amaral, BRS Rubia 41 and BRS Catarina 64), and two advanced clones (EH-48 and EH-56) were evaluated in 10 locations in the southern of the Minas Gerais State, Brazil, in the agricultural years 2012/13, 2013/14 and 2015/16. The experimental plots consisted of three random samples within the arracacha observation units. Each sample consisted of five plants collected in sequence, highlighting and weighing commercial roots and transforming the portion of the production data...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Arracacia xanthorrhiza; Peruvian carrot; Genotype x environment interaction; Cultivars..
Ano: 2018 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0102-05362018000100100
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Amarela do Senador Amaral: colheu, vendeu. Infoteca-e
EMBRAPA HORTALIÇAS..
bitstream/item/176169/1/digitalizar0019.pdf
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Batata baroa; Origem; Cultivo; Cultivar Amarela de Senador Amaral; Arracacha; Peruvian carrot; Origin; Cultivation; Arracacia Xanthorrhiza; Varieties.
Ano: 2003 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/773158
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Avaliação de acessos do banco de germoplasma de mandioquinha-salsa da Embrapa Hortaliças para resistência a Meloidogyne spp. no campo. Infoteca-e
CHARCHAR, J. M.; SANTOS, F. F. dos; MOITA, A. W..
bitstream/CNPH-2009/33235/1/bpd_23.pdf
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioquinha-salsa; Batata baroa; Arracacha; Peruvian carrot; Germplasm bank; Resistance; Diseases; Nematodes.; Arracacia Xanthorrhiza; Banco de Germoplasma.; Meloidogyne..
Ano: 2007 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/781364
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Erwinia chrysanthemi: pectolytic bacterium causing soft rot outbreaks of arracacha in Brazil PAB
Henz,Gilmar Paulo; Reifschneider,Francisco José Becker; Duarte,Valmir.
The objetive of this work was to identify the pectolytic bacteria associated with soft rot of arracacha roots in Brazil. From 1998 to 2001, 227 isolates of Erwinia spp. were obtained from arracacha roots and identified by biochemical and physiological tests (pectolytic activity, lecithinase, a-methyl glucoside, phosphatase, erythromycin sensivity, growth at 37ºC). Of these isolates, 89.9% were identified as E. chrysanthemi (Ech), 9.7% as E. carotovora subsp. carotovora (Ecc) and 0.5% as E. carotovora subsp. atroseptica. The identity of seventeen out of twenty representative isolates of Ech and Ecc was confirmed by PCR (primers '149f', 'L1r', 'ADE1', 'ADE2').
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Arracacia xanthorrhiza; Pectobacterium; Peruvian carrot; Disease; Etiology.
Ano: 2006 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2006001000015
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Fungos associados as sementes botanicas de mandioquinha-salsa provenientes do Parana. Infoteca-e
MENEZES, J. E.; FAIAD, M. G. R..
bitstream/item/109214/1/Fungos-associados-as-sementes-botanicas-de-mandioquinha-salsa-provenientes-do-Parana.pdf
Tipo: Outras publicações técnicas (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioquinha-salsa; Batata baroa; Semente botanica; Parana; Brasil; Arracacha; Peruvian carrot; Fungus; True seed; Identification.; Arracacia Xanthorrhiza; Fungo; Identificação.; Brazil..
Ano: 1998 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/765431
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Mandioquinha salsa: sabor único e delicado. Infoteca-e
SANTOS, F. F. dos; MATOS, M. J. L. F.; TAVARES, S. A.; MELO, M. F. de; LANA, M. M..
Como comprar; Como conservar; Como consumir; Dicas; Receitas.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioquinha-salsa; Batata baroa; Arracacha; Peruvian carrot; Consumption; Conservation; Arracacia Xanthorrhiza; Comercialização; Conservação; Consumo; Marketing.
Ano: 2009 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/782589
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Processamento mínimo de mandioquinha-salsa. Infoteca-e
MORETTI, C. L.; ARAÚJO, A. L..
Escolha da matéria prima e cuidados no pré-processamento; Seleção da matéria-prima; Pré-lavagem; Processamento; Enxágue 1; Sanitização; Enxágue 2; Centrifugação; Embalagem; Armazenamento; Comercialização.
Tipo: Comunicado Técnico (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioquinha-salsa; Batata baroa; Fresh cut; Peruvian carrot; Minimally processing.; Arracacia Xanthorrhiza; Comercialização; Processamento Mínimo.; Pós-Colheita.
Ano: 2001 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/772707
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Producao de "chips" [de] mandioquinha-salsa. Infoteca-e
SANTOS, F. F. dos; PEREIRA, A. S..
Escolha da cultivar; Selecao de raizes; Pre-limpeza; Lavacao das raizes; Descascamento; Segunda selecao; Fatiamento; Lavacao das fatias; Secagem; Fritura; Salga e aditivos; Acondicionamento; Embalagens; Armazenamento.
Tipo: Fôlder / Folheto / Cartilha (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioquinha-salsa; Batata baroa; Chips; Peruvian carrot; Arracacha; Chips production; Processing.; Arracacia Xanthorrhiza; Processamento; Tecnologia.; Technology..
Ano: 1996 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/755859
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Reaction of arracacha genotypes to the root soft rot caused by Pectobacterium chrysanthemi PAB
Henz,Gilmar Paulo; Reifschneider,Francisco José Becker; Santos,Fausto Francisco dos.
The purpose of this paper was to screen thirty-two arracacha genotypes for their reaction to root soft rot. Twenty roots of each genotype were inoculated with two Pectobacterium chrysanthemi isolates in a randomized experiment (10 roots/isolate). After inoculation, roots were individually wrapped with PVC film and kept at 26ºC in closed plastic bags. Soft rot lesions were recorded after 36 hours and genotypes were grouped in four classes of susceptibility by cluster analysis: 10 were less susceptible, 16 intermediate, 3 susceptible and 3 very susceptible. All the tested arracacha genotypes showed only variation in the degree of susceptibility.
Tipo: Info:eu-repo/semantics/report Palavras-chave: Arracacia xanthorrhiza; Peruvian carrot; Resistance; Disease.
Ano: 2005 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-204X2005000100014
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SISTEMAS de produção para a cultura da mandioquinha-salsa: Minas Gerais. Infoteca-e
bitstream/item/49069/1/SID-DOCUMENTOS-009-SISTEMAS-DE-PRODUCAO-PARA-A-CULTURA-DA-MANDIOQUINHA-SALSA-CDU-635-13.pdf
Tipo: Sistema de Produção (INFOTECA-E) Palavras-chave: Mandioquinha-salsa; Batata baroa; Minas Gerais; Brasil; Arracacha; Peruvian carrot; Cropping system; Brazil.; Arracacia Xanthorrhiza; Sistema de Produção..
Ano: 1982 URL: http://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/handle/doc/908329
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Starches from non - conventional sources to improve the technological characteristics of pound cake Ciência Rural
Almeida,Eveline Lopes; Marangoni,André Luis; Steel,Caroline Joy.
This study evaluated and compared the effect of the utilization of five different non-conventional starches (chickpea, common bean, Peruvian carrot, sweet potato and white bean) and four different commercial starches (cassava, corn, potato and rice) in pound cake. Common bean starch, followed by Peruvian carrot starch were the non-conventional starch sources that showed tendency to improve the technological quality of pound cake, mainly in relation to corn starch, the most common commercial source. With these sources, the batters presented lower specific gravity and the cakes presented higher specific volume, lighter color, lower crumb moisture reduction during the storage period, and better texture attributes during all the cake shelf-life. Moreover,...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Bean; Chickpea; Peruvian carrot; Potato; Cassava; Starch; Pound cake.
Ano: 2013 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782013001100028
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